Rozsdagyár

MAGMA RISE - Interjú Holdampf Gáborral

2021. február 21. - chris576

121550793_256593395792090_992655434027186277_n.jpg

Már a kanyarban az új Magma Rise-nagylemez, a "To Earth To Ashes To Dust", melynek apropójából beszélgettünk a zenekar énekes-basszusgitárosával, Holdampf Gáborral.

Kicsit pörgessük meg az idő kerekét és kanyarodjunk vissza egészen a kezdetekig. Amikor megalakult a Magma Rise, volt-e bármiféle működési elv, mely alapján beindítottad a csapatot vagy egyszerűen csak elkezdtetek zenélgetni lesz, ami lesz alapon?

Nem volt ilyen. Az egész zenekar teljesen spontán módon alakult. Bánfalvi Sanyit kérdeztem meg, hogy a meglévő témáimhoz dobolna-e valamit. Kolos meg jelezte, hogy felgitározná őket, de kéne még egy gitáros élőben. Konkrétan Kolos felvetése volt ez, úgymond zenekarként működni, ő egyből ebben gondolkodott. Nekem ez eszembe sem jutott, de aztán miután Janó Misit is elértük telefonon, aznap délutánra megvolt a csapat mégis. Ennyire volt tervszerű.

A Mooddal kapcsolatban többször is elhangzott az, hogy kihoztátok a maximumot a bandából és többek között ezért is tettetek pontot a történet végére. Hogy érzed, a Magma Rise közelít-e már ehhez az állapothoz?

Teljesen más a két történet, a helyzet, a közeg, a működés, minden. Nem hasonlítható össze egyik a másikkal.

Egy célzottan underground vonalon haladó zenekar hol húzza meg a határt promóció, koncertek vagy éppen lemezkészítés terén?

Nem igazán világos, hogy mire gondolsz, nem lehetnek itt nagy megfejtések, az ember dalokat ír, próbálja kiadni őket és megismertetni mindezt a hallgatókkal. A mai zenekari és platformdömpingben a felsoroltak bármelyikét egyáltalán megvalósítani is kisebb csoda kategória, ebben határokat ki húzna magának, amikor örül, ha eljut egyáltalán a produktum valakihez?

Egy szellősebb, visszafogottabb munkarend is hozhat vészterhes időket egy zenekar számára? Nálatok volt-e bármiféle időszakosan felmerülő probléma, amely veszélyeztette a banda működését?

Igen, miután a lemezfelvétel elkészült, majdnem fel is oszlottunk. Szerintem a csúcson hagytuk volna abba.

Hamarosan kijön a harmadik nagylemezetek. Mikor kezdtetek el dolgozni az anyagon?

Elég régen, talán 1,5-2 éve is van már, hogy az első témákon dolgozni kezdtünk.

Lesz-e rajta valami szokatlan, tőletek kevésbé várt, kísérletezős dal, illetve dalrészlet vagy szigorúan a már kitaposott úton mentek tovább?

Nem igazán kísérletezünk, nagyjából megvan az irány, melyet megszabtunk most már 12 éve, ezen belül mozgunk, ezen nem tervezünk változtatni. Egy-két dolog belefér persze, de semmi drasztikus. Kolossal pont azt beszéltük a múltkor, hogy nincs is jobb, mint többé-kevésbe ugyanazokat a dolgokat újra és újra elnyomni, a cél csak az, hogy sikerüljön mindig kicsit jobban. 

A dalszövegek összefüggő jellegűek vagy mindegyik más-más témát dolgoz fel?

Összefüggő jellegűek, abszolút személyes témájúak a dalszövegek, család-múlt témakörben.

Terveztek videoklipet valamelyik dalhoz?

Készült szöveges-filmes klip a From the Heights From The Ground című dalhoz, már egy ideje megnézhető.

magma_rise1_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3016434200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása