Rozsdagyár

OMEGA DIATRIBE - Dalpremier: Mindreader

2023. október 28. - Kovenant

omega_diatribe_press_2023_1.jpg

December 1-jén "Deviant" címmel jelenik meg a fővárosi extrém groove metal banda, az Omega Diatribe ötödik lemeze, melynek a társproducere és a keverésért/maszteringért felelős hangmérnöke ismét a neves dán producer, Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted ,stb.) volt, akinek közreműködésével 2018-ban a zenekar bezsebelte "Az év legjobb stúdióprodukciója" díjat a HangSúly Zenei Díjon a Trinity lemezükkel (a zenekar előző korongjának kritikája ITT olvasható, a csapattal készült videointerjúnk pedig ITT tekinthető meg).

A zenekar kiadványait hosszú éveken át az ukrán Metal Scrap Records gondozta, de a világ jelenlegi helyzetének párhuzamában az új korong a hazai Metal.hu kiadó szárnyai alatt landol egy impozáns, nyolcpaneles digipak CD- és kétfajta vinyl-kiadásban. Az új lemez egyik dalában egy vendégelőadó is helyet kapott, aki nem más, mint Sean Zatorsky a Daath, Sinsaenum és Vented formációkból.

Hájer Gergő (dalszerző/gitáros) az alábbiakat nyilatkozta a közelgő lemezről:

Fontos szempont volt a lemez munkálatai során, hogy fejlődést mutassanak az új dalok a "Metanoia" lemezhez képest, mely fantasztikus visszajelzéseket kapott. Ez a hozzáállás egy elképesztően tudatos és megfontolt komponálási folyamathoz vezetett. Ennyire szerintem még sosem korrelált a zenei alap a dalszövegekkel és annak prozódiájával, ritmizációjával. A covid-időszak ugyanúgy, ahogy mindenki máson, rajtunk is markáns nyomot hagyott. Ennek a kivetülése lett a "Deviant", amely szerintem az eddigi legsötétebb és számomra a legszemélyesebb Omega Diatribe-korong lett.

Majd Lucsányi Milán (énekes) folytatta:

Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy a felvételek a már megszokott módon kerültek rögzítésre. A hangszeres részek Gergő saját stúdiójában, az 515 Stúdióban lettek felrántva, az éneksávokat pedig ismét Kikinél, a Stray Heart Recordings-ban rögzítettük. Elég feszített tempóban kellett dolgoznunk különböző határidők végett, de szerencsére minden időben elkészült, hogy aztán Tue Madsen ismét egy igazán harapós mixet keverjen nekünk.

Az utolsó pillanatban ráadásul Seant is sikerült meginvitálunk egy vendégszereplésre, hogy megtámogassa a lemez egyik legütősebb dalát. Az albummal kapcsolatos melók mellett az elmúlt év másik nagyon fontos feladata az volt, hogy az új tagokkal a lehető legerősebbre csiszoljuk a koncertműsort. Gróf Adolf és Kelemen János érkezésével egy tökéletes vérfrissítésen vagyunk túl és alig várjuk, hogy a régi dalok mellett végre az új lemez tételeit is bemutathassuk nektek élőben.

A zenekar lemezbemutató koncertje december 22-én kerül megrendezésre a Barba Negra kék termében, olyan csapatok társaságában, mint a Beneath The Void és a From The Sky.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4818245325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása