Rozsdagyár

Vajdasági underground élet - KOLAC, KOBB, BEYOND VIOLENCE

2017. április 20. - blackgnes

eeeeeeeeeeeeeeeeeee.jpg

Mintha a sors akarta volna így, hogy ma írjam ezt a koncertbeszámolót egy black metal buliról, április végén, kint szakadó hó társaságában. Ettől true blackebb a dolog nem is lehetne!

Igazából ez egy koncertsorozat, Délvidék kis városában, Zentán, havonta megrendezésre kerülő, általában három bandával. 200 Grama - 200 Dinara néven lehet a Facebook-os eseményeket megtekinteni (a szintén zentai Ashen Epitaph death metal banda tagjainak szervezésében).

Mint ahogyan az szokott is, szép szombati estén becammogtam a város széléről a központba, mivel a helyszín a város nagypiacának kellős közepén található (Rin tin tin). Megszisszentettem első sörömet, beszélgettem rég nem látott metalos cimbikkel, hisz ezen alkalmakkor Vajdaság legdélebbi pontjától a legészakibb pontjáig mindenhonnan összesodródnak az arcok. Ez hihetetlen családias hangulatot ad, függetlenül, hogy miféle stílust képviselsz, ha normális és közvetlen vagy, ebbe a kis családba tartozol!

Mivel megemlítettem, hogy három banda lép fel minden alkalomal, történt ez most is, kicsit bemutatom a másik kettőt, mielőtt a brutál black KOLAC-ra térnék. A szintén vajdasági, adai, öt lelkes arcból álló Beyond Violence melo-death, metalcore stílusban nyitotta meg nekünk az estét! A srácokról azt kell tudni, hogy nagyon friss együttes, második koncertjük volt ez. Mindamellett, hogy feldolgozásaik vannak még nagy részben a listán, mertek saját számot is a repertoárjukba süllyeszteni! Ami kicsit veszélyes egy kezdő bandának, de emelem kalapom, nagyon kajálta a közönség! Itt egy kis pogó, ott egy kis hajrázás és már megindult a sör- és izzadságszag, ahogy azt illik!

17190792_582050145323933_715391713567813102_n.jpg

Pont annyi idő állt rendelkezésre a közönségnek, hogy vegyen még egy csodás sört (amit pont úgy kirázhat a pogó közben, mint az előzőt). S jöttek a fiúk, a KOBB-os újvidéki HC banda tagjai! Mivel ismeretlen volt mindenki számára a stílusuk, mert annyira "pankok", hogy semmi információval nem szolgálnak a Facebook-os oldalukon! A plakátra is "death punk" lett odabiggyesztve, amit a készítésekor se értettem, hogy létezik ilyen, vagy mi van (később kiderült, hogy ez téves infó volt, egy elírásnak köszönhetően).

Szóval tárgyaltam az egyik bandataggal, aki annyit mondott, hogy ők Bumbus HardCore... hááát... ööö... igen, nekem ez lett mondva! Szóval sok a hardcore elem, de nagyon szeretik a csávók mixelni a stílusokat, thrash, death, amit akarsz, magyarán ilyen crossover-féle. Úgyhogy lehetett vadulni, ahogy bírt az ember, ezt pedig nagyon is kihasználta a csöpp kis helyen az amakkora tömeg! Ami nagyon pozitívan hatott az együttesre is, és rám is persze, mivel csak kizárólag saját dalokat játszanak, s ők is nagyjából egyévesek. De mindezek ellenére a közönség nagyon vevő rájuk, mivel az idén kezdtek el komolyabban koncertezni, és egy kezdő bandához képest már elég sűrű a fellépéseik sora. Úgyhogy aki kíváncsi, mi az a bumbus hc, keresse fel a bandát! Mindenesetre hatalmas party volt, a pogó már mindenhol ment, nem volt esélye az embernek kimaradni ebből. De valahol ez a szép!

kobb.PNG

Photo: Jelena Pajić  https://www.instagram.com/pajicevaa/ 

S jött végre, aminek jönnie kellett! A kiéhezett délvidéki metalosok legtöbbje, aki még nem jött be az előző két bandára, éjfél után a sötétség legsötétebb másfél órájára, a Sátán pokolból való felcsalogatására mindenki besietett (ki kell emelnem, hogy az eddigi 200 grama - 200 dinara bulik közül ez volt a legerősebb, az emberek száma meghaladta az aprócska hely ember-kapacitásának maximumát). A belgrádi KOLAC jött és szétzúzta mindenki arcát! Annyira nem volt hely, hogy muszáj volt sajnos kimennem az udvarhelységbe, mert nem tudtam megmaradni egyszerűen akkora volt a tömeg. Így kintről voltam kénytelen fülelni a kemény, nyers valláskritika-központú megvadulást!

Sajnos, a banda dobosa épp a Sacramental Blood brutal death metal bandával volt elfoglalva, mely szintúgy Szerbia egyik megemlítendő bandái közé tartozik. Igényesen laptop volt most a dob, ami miatt sokan kicsit húzták a szájukat, de végül ők is  "bebuliztak". Egy rakatnyi demo mellett két nagyon erős albumot is összedobtak, de nem is akárhogy! 2011-ben a "Bastard Son is Dead" albumot a lengyelországi Moon Records kiadó adta ki, majd a 2014-es "Zauvek Crni" korongot a szerbiai Grom Records (ami erősen ráállt a black vonalra).

3540280989_photo.jpg

Úgyhogy nem veszik nagyon gyengén a fiúk a zenélést, odatették ők is magukat, Zenta pedig ismét megmutatta, hogy össze tudja hozni mindenhonnan az underground embereket, legyenek bármifélék. Ez pedig mindig megmelengeti a lelkemet, hogy addig míg ez az egy-kétszáz ember érzi, hogy mi az, amiben szív és lélek van, haszonlesés és pénz helyett, az igazi zene nem fog elveszni!

A bandák elérhetőségei:

Beyond Violence

- FACEBOOK:  facebook.com/beyondviolenceband/

- INSTAGRAM: beyondviolenceband

- EMAIL: beyondviolenceband@gmail.com

Kobb

- FACEBOOK:  facebook.com/kobb.band/

- INSTAGRAM: kobb.band

- EMAIL: kobb.info@gmail.com

KOLAC

- FACEBOOK: facebook.com/kolachorde

- WEB: http://www.kolac.tk

- EMAIL: contact@kolac.tk

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6612440049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása