Rozsdagyár

GOJIRA - Francia zúzda a Duna szomszédságában! | Koncertbeszámoló

2017. július 06. - Felicium

dsc_0099_sz.jpg

A francia Gojira tegnap másodszorra látogatott Budapestre. A csapat még 2013-ban járt az A38 gyomrában, ám most szabadtéren, a Barba Negra Trackben léptek színpadra egy szerdai napon. A turné célja az előző, "Magma" című lemez bemutatása. (A korongról ITT írtunk.)

A buli felvezetéséért a hazai extrém metalos Omega Diatribe volt a felelős. Bár zenéjük számomra még mindig kicsit monoton és a lábdob hangja iszonyatosan rosszra sikerült, maga a koncert azért élvezhető volt. Számukra biztosan nagy megtiszteltetés volt a franciák előtt zenélni, és a közönség nagy része is megtisztelte őket azzal, hogy már korán kilátogatott, így néhány száz embernek szólt a zúzda.

Ezután fél óra szünet következett, melyet a legjobban sörözéssel lehetett elütni, majd jött a banda, akire mindenki várt. Rengeteg ember volt jelen a 90 perces előadáson. A bulira két fanatikus haverral mentem, akik minden szöveget üvöltöttek, és arra a megállapításra jutottunk, hogy élőben maximálisan átadták a lemezen megszokott hangzást. A brutálisan jó hang mellé egy eszméletlen jó látvány is tárult, amit szerencsére megszokhattunk a Trackben.

19702863_1357158977695606_7504783602190362108_o.jpg
Fotó: Barba Negra & in-visible

A Gojira repertoárjára szintén nem lehetett panasz, ugyanis 14 dalt, dobszólót és még Sepultura feldolgozást is hallgattunk. A Magmáról egyébként 5 dalt kaptunk, a maradék pedig eloszlott a "L'Enfant sauvage", "The Way of All Flesh" és "From Mars to Sirius" lemezek közt.

Ami kicsit furcsa volt, hogy nem szóltak előre és a helyszínen tudtam meg, hogy fotózni nem lehet, mert a zenekar megtiltotta, hogy bárki fényképezőgépet vigyen be. Ez picit kellemetlen volt, hogy fölöslegesen vittem el, dehát ez van. Azért az élmény kárpótolt persze.

Íme az est dalai:

  1. (Sepultura cover)

dsc_0110_s.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4312644405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása