Rozsdagyár

MYSTIC RITES - EP-premier a lengyel black/death csapattól

2018. június 05. - Kovenant

mr_band.jpg

"Threads" címmel egy tizennyolc perces EP-vel jelentkezett a lengyel Mystic Rites. A kiadvány már a harmadik sorban és az együttes zenei fejlődésének újabb állomását jelöli.

A Mystic Rites 2012 nyarán alakult meg Krzysztof „Nebiros” Domański egyszemélyes projektjeként. A brigád neve először Eternal Frost volt, de azt hamar meg kellett változtatni, mivel több másik zenekar is viselte már ezt a nevet. Az első hivatalos kiadvány 2013 márciusában jelent meg az „Invoking The Lost Spirits” című négytételes, közel húszperces EP formájában, mely klasszikus, nyers black metal hangzással bírt. 

A Mystic Rites végleges felállása Likskrømt (Kvesta) basszusgitáros csatlakozásával alakult ki, aki az EP megjelenése után érkezett. A második EP (“Grin As The Jewel Kingdom Falls”) zenei iránya a black metal második hullámának már egy gyorsabb és agresszívabb vonalát jelezte. Ezen szerepelt először Likskrømt játéka és az anyag tematikája a keresztényellenes filozófia volt. A kiadvány 2014. november 23-án jelent meg.

Négy évnyi csend után a zenekar 2018. március 31-én ismét hallatott magáról és közzétette a "Threads" című harmadik EP-jét. Ez ismét teljes stílusbeli fordulatot jelöl: az EP végig is hallgatható a lenti linken.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6414024926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása