Rozsdagyár

SMOKING FROG - Dalpremier: Mágnes

2018. július 11. - Felicium

_dsc6665.jpg

Friss dallal jelentkezett a szombathelyi Smoking Frog. A Mágnes című szerzemény a Budapest Dal 2018 versenyére készült, így hazánk fővárosáról, Budapestről szól. Természetesen zeneileg maradt a feszes rock 'n roll, magyar dalszöveggel. A népszerű streaming szolgáltatásokon is elérhető lesz az újdonság (Spotify, Deezer, Apple Music, stb.). A januárban készült interjú ITT olvasható.

A dalról így nyilatkozott a zenekar:

A dalt a "Budapest dal" pályázatra írtuk. Azért is tetszett meg a lehetőség, mert bár egyikünk sem él a fővárosban, amikor ott vagyunk akár külön, akár együtt mindig egy új élmény és általában elég kalandos élmények ezek a tapasztalatok alapján, ha érted mire gondolok. :D 

A szöveg Budapestnek a pörgős, laza oldalát próbálja megfogni, bemutatni, de úgy, hogy közben mielőtt ténylegesen ki lenne mondva a dalban a város neve, aki figyel, azonnal észre is vehet néhány nevezetességet. Konkrét példával élve a szövegből: "Hidak kémlelik folyód zúgását" vagy "Hegyed mutatja Királyok várát." Mivel a pörgést fogtuk meg, igyekeztünk zenében is ehhez igazodni és nem lírára pörögni. :D

A Mágnes címet pedig azért kapta a dal, mert az egyéni véleményektől függetlenül amik legyenek akár pozitívak vagy negatívak Budapestet illetően, egy biztos, hogy valami vonzó van benne és odavonza az embert, ha nem is végleg, de legalább egy időre.


Augusztus 24-én Sitkén 17:00-tól csíphető el a csapat, szeptembertől pedig a
Kalapács zenekar társaságában turnéra indulnak és bejárják az országot. Ha valaki esetleg még több mindenre kíváncsi, a lenti linkek bármelyikén tudja követni a csapatot.

Elérhetőségek:

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5414107283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása