Rozsdagyár

MAGMA RISE - Interjú Holdampf Gáborral és Hegyi Kolossal

2019. április 09. - chris576

56466377_1028905507497951_4230305919113625600_n.jpg

A Mood egyik utódzenekarává vedlett Magma Rise (Holdampf Gábor - basszusgitár/ének, Hegyi Kolos - gitár, Herczeg László - gitár, Bánfalvi Sándor - dob) hazánk zenei underground színterének doom metal zászlóvivője. A zenekar két oszlopos tagja, Holdampf Gábor és Hegyi Kolos válaszolt kérdéseinkre.

Szia Gábor! A Moodban hosszú éveken keresztül mint énekes tevékenykedtél, a Magma Rise-ban viszont már a basszusgitározást is bevállaltad a vokál mellé. Ez szándékos koncepció volt részedről, vagy egyszerűen csak nem találtátok meg a megfelelő embert erre a posztra?

Egy emberileg maximálisan összeillő társulat jött össze 10 éve, ami pillanatok alatt összeállt, amit nem akartunk bővíteni. A kohézió a lehető legjobb volt, régi barátok, ismerősök voltunk már, nem feltétlenül akartunk egy ötödik tagot keresni. Megnéztük hogyan működik, működött.

Korábban többen is kritizálták az énekhangodat. Te hogy látod, kell-e ennél komolyabb torok ehhez a stílushoz, vagy ez maximálisan kielégítő, amit képviselsz?

Kielégítő kinek? Nekem? A hallgatóknak? Akit korábban irritált, az ma is így van vele, azóta sem hallgatja, aki meg megveszi a lemezeket, eljön a koncertekre, azoknak valószínűleg „kielégítő” lehet. Én például mint zenehallgató szívesebben hallgatom a Kyle Thomas-féle Glow burn screamet, a régi Mood-rajongók közül meg sokan azt mondták, hogy az eredeti a jobb...

Én ezen korábban sem nagyon agyaltam, 50 évesen meg már főleg nem. Kinek a pap, kinek a paplan.

A Magma Rise anyagai olykor kedvenc bandáitok átdolgozását, illetve neves zenészek vendégszereplését is magukban rejtik. Terveztek-e a soron következő lemezre valami ínyencséget?

Nem tervezünk ilyet most.

Anno az E-klubban megtartott, a Mood által prezentált Black Sabbath-estről milyen emlékeid vannak? Nem bánjátok, hogy a buli nem lett méltóképp megörökítve az utókor számára?

Nem bánom, hangulatos koncert volt, egyszeri alkalom, jó volt úgy, ahogy volt.

Szia Kolos! Mostanában nem nagyon hallani a Stereochrist felől. Üzemel még a zenekar?

A Stereochrist ismét jegelve lett, jelenleg nem működik. Nem látok olyan okot, ami miatt újra össze kéne hozni valamelyik felállást. Mindenkinek megvan a saját dolga, azzal foglalkozik, talán majd egyszer később!

Köztudott, hogy egyik kedvenc műfajod a thrash metal. Nem gondoltál még arra hogy összehozz egy thrash bandát is?

Köztudott? Pedig már elég régóta nem hallgatok thrasht. Persze a régi kedvencek előkerülnek néha. Mostanában például Slayer megy a kocsiban, de nincsenek ilyen irányú ambícióim, hogy thrasht játsszak. Amúgy is a lassú zenékhez vagyok szokva, azt a precíz csuklótörő riffelést nem is lennék képes hozni!

A Mood januári újjáalakuló és egyben legutolsó koncertje milyen érzéseket váltott ki belőled? Így utólag hogy látod, ez volt-e az igazán méltó lezárása a Mood történetének, vagy az anno DVD-n is megörökített utolsó koncert?

Kellően stresszes volt maga a koncert, ráadásul beteg is voltam, lázasan játszottam. Élveztem már jobban is koncertet... Ugyanakkor a közönség döbbenetesen jó volt! Köszi mindenkinek, aki eljött, általuk tényleg felejthetetlen este kerekedett a nosztalgia osztálytalálkozóból! Így lett kerek a Mood-sztori, ezzel a koncerttel méltón sikerült a sírba helyezni a bandát. Remélhetőleg egy jó minőségű DVD igazságot szolgáltat, és örökre lezárja ezt az amúgy szép emlékű történetet!

Mikorra várható az új Magma Rise-nagylemez?

Egy nóta már alakulgat, riffek, ötletek mindenkinél vannak. Az a terv, hogy még idén kijövünk egy új anyaggal, mely remélhetőleg teljes lemeznyi dalcsokor lesz. Az utóbbi két anyag csak ilyen EP-formátumban jött ki, ha egyáltalán van még értelme beszélni ma az ilyen formátumokról, mint EP, vagy LP. Lényeg, hogy 40 perces játékidő alatt meg sem állunk!

Srácok, köszönjük szépen!

magma_rise.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5814751645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása