Rozsdagyár

KONCERTAJÁNLÓ - Maori metal a Dürer Kertben

2019. április 17. - Felicium

credit_piotr_kwasnik_9031.jpg

Bár még egy éve sincs, hogy kijött az Alien Weaponry debütáló albuma, a szakma máris a legígéretesebb fiatal metalbandaként említi az új-zélandi triót. A maori nyelven játszó banda zenéjében megelevenedik Új-Zéland történelme és a politika metálba gyúrva. A zenekar első önálló turnéján Budapestet is útba ejti, így nem érdemes kihagyni első hazai koncertjüket július 24-én a Dürer Kertben.

A csapatnak már az alakulása sem hétköznapi, Lewis (vokál, gitár) és Henry (dobok) mindössze nyolc és tíz évesek voltak, amikor testvérekként megalapították az együttest. Nem sokkal később hozzájuk csapódott Ethan (basszusgitár), hogy aztán az anyanyelvüket thrash-metállal keverve egy egészen különleges és újszerű csemegét kínáljanak a keményebb zene kedvelőinek. A maori még csak 1987 óta Új-Zéland hivatalosan beszélt nyelve, és mára már 150,000 fő alá csökkent azok száma, akik beszélik, szóval már ezért is megéri élőben is lecsekkolni a bandát. 

A sràcok maori nyelviskolàba jàrtak, ahol a diàkok mindennap együtt ènekeltek, de ezen kívül az is erősen inspirálta zenéjüket, hogy édesapjuk rengeteget mesélt nekik Új-Zéland történelméről, emellett pedig folyamatosan Rage Against the Machine, Metallica, Anthrax, Ministry és Red Hot Chili Peppers lemezeket hallgattak otthon. A zene, a maori nyelv, a történelem és az aktuál-politikai helyzetre való reagálás összegyúrásából született tehát az Alien Weaponry, akik kétséget kizáróan napjaink egyik legegyedibb produkciója. Nevüket a District 9 című film ihlette.

Tavaly jutottak el először Európába, ahol nem kisebb helyszínen játszhattak, mint a Wacken Open Air, mely a világ legnagyobb metál fesztiválja. Ezen kívül a Ministry előtt léphettek fel mind az amerikai és az európai turnéikon. Most végre elérkezett az idő, hogy önálló turné keretein belül is megmérettessék magukat, július 24-én a Dürer kert színpadán mi is megtudhatjuk, milyen is a maori metál.

Fotó: Piotr Kwasnik

New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Alien Weaponry (NZ)
+ vendég
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2019. július 24.19:30
Jegyárak: 2.000 / 2.500 Ft
Elővétel: április 15-től
Jegylink: http://www.tixa.hu/alienweaponry2019_durerkert
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/335026467360913/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3614772378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása