Rozsdagyár

WINDMILL - Interjú Márkó Zoltánnal

2019. május 09. - chris576

60048951_287789745496903_1178739674009567232_n.jpg

Ezúttal a klasszikus heavy metalban utazó bonyhádi WindMill zenekarral készítettünk interjút. A banda gitárosa,  Márkó Zoltán válaszolt a kérdéseinkre.

Sziasztok! Mutatkozzatok be kérlek a Rozsdagyár olvasóinak, kik alkotják a zenekart, milyen bandákban játszottatok korábban, illetve hol és mikor ismerkedtetek össze, hogy jött létre a WindMill?

Szia! Először is szeretnénk megköszönni a lehetőséget hogy szerepelhetünk a Rozsdagyár oldalán. 2016 nyarán alakult meg heavy metal stílust képviselő formációnk, melyet néhány próba leforgása alatt WindMill névre kereszteltünk. Megalakulásunk után néhány hónapig trióban húztuk a zenekar szekerét: Kővári Csaba-gitár/ének (ex-Sarlatán, ex-Distalis, ex-Zakata), Grénus Zsolt-basszusgitár (ex-Vírus, ex-Sarlatán), Giovanni Clarichetti-dob.

2017 telétől majdnem egy évig tagja volt bandánknak Miskolczi Krisztián billentyűs, aki egyéb elfoglaltságok miatt távozott csapatunkból. 2018 elején csatlakozott hozzánk Márkó Zoltán (ex-Detox, ex-Hocus Pocus, ex-Spiritbell) gitáros, akivel azóta is töretlenül ível felfelé együttesünk színvonala.

Eddig egy, a korábbi zenekaraitok által is képviselt tradicionális, melodikus heavy metal stílusban fogant demótok jelent meg "Légiriadó" címmel. Összefoglalnátok azt pár szóban, hogy hol és mikor készültek a felvételek, a dalszövegek milyen témákat ölelnek át, továbbá hogy milyen fogadtatásra lelt a demó?

A demót itt Bonyhádon, a próbateremben vettük fel, mindent mi magunk csináltunk, bár ma ez nem jelent újdonságot, hisz nagyon sok zenekar él ezzel a lehetőséggel. A "Légiriadón" négy dal található, melyeknek a szövege kapcsolódik a történelemhez, szerelemhez és az azzal járó következményekhez. Elküldtük a HammerWorldnek, ahol egész jó kritikát kapott a demó, és több online metalmagazin foglalkozott vele. Szóval egész jó visszhangja volt.

Gondolom, a koncerteken kiegészül a repertoár eddig még nem rögzített dalokkal. Hány ilyen szerzeménnyel rendelkeztek jelenleg?

Jelenleg is dolgozunk új dalokon, folyamatosan megy a munka. Már nyolc olyan dal van, mely arra vár, hogy felvegyük őket. Koncerteken néha felbukkant néhány feldolgozás is, de annyira ez nem jellemző ránk, inkább a saját dalok vannak előtérben.

Ezek közül melyek fognak felkerülni a soron következő WindMill-anyagra?

Kilenc nóta fog felkerülni rá, olyan dalok például mint a Spanyol Armada, a Szélmalomharc, az Üldöz a rock vagy a Van még remény és természetesen a demón szereplő négy dal is.

Mikorra várható egy újabb hanganyag rögzítése és milyen formátumban lát majd napvilágot?

A nyárra tervezzük a lemez felvételét és reméljük az őszre elkészül. A dalok készen állnak, van még egy-két koncertünk előtte, ha lenyomtuk őket, akkor már csak a lemezre koncentrálunk. Természetesen fizikai formátumban és digitálisan is elérhető lesz, továbbá szeretnénk vendégéneseket is meghívni, de azt, hogy kiket, egyelőre maradjon titok.

Terveztek-e egy újabb tagok bevenni a zenekarba a korábbi szintis helyére?

Aktuális kérdés. Igen, úgy döntöttünk hogy keresünk egy énekest, na nem azért mert Csabinak rossz lenne a hangja vagy nem tetszene másoknak, de szeretne csak a gitározásra koncentrálni, tehát aki kedvet érez magában, és ki szeretné próbálni magát énekesként a WindMillben, az jelentkezzen a zenekar Facebook-oldalán.

Hol lehet elcsípni titeket a közeljövőben, lesznek-e fesztiválfellépéseitek?

A zenekar május 18-án játszik a komlói Zrínyi klubban a Fate együttes társaságában, majd június 8-án Szekszárdon a Yankee Pubban és október 5-én szintén Szekszárdon a Séd sörözőben. A koncertdátumok és minden infó megtalálható a zenekar honlapján. Köszönjük még egyszer a lehetőséget, hogy szerepelhetünk a Rozsdagyár oldalán! Sziasztok!

Mi is köszönjük az interjút!

59698286_2268862353192814_4755553172141899776_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1514813356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása