Rozsdagyár

ACID'S TRIP - Strings Of Soul (2021)

2021. május 04. - chris576

181617730_2924085691182547_6913448195345837455_n.jpg

A zenekari fotó általában sokat elmond egy-egy banda műfaji besorolását illetően. Az emberek ugyanis szeretik az öltözködés által a személyiségük fő motívumait valamelyest kidomborítani (már amennyiben ez lehetséges) vagy éppen az érdeklődési körüknek egy-egy darabkáját megmutatni.

A 2018-ban megalakult svéd formáció, az Acid's Trip bemutatkozó lemezének anyagát tartalmazó promóhoz csatolt bandafotók már a zenéjük meghallgatása előtt lefestenek egy bizonyos képet arról, hogy milyen is az valójában. A tagok ruházata egyértelműen a retro rockra utal, az énekes hölgy Thin Lizzy-felsője pedig felteszi a pontot az i-re.

És igen: a Thin Lizzy-topot nem véletlenül vette fel a fotózkodás alkalmával az énekes csajszi, ugyanis az ír rocklegenda hatása a csapatra letagadhatatlan. Talán nem annyira egyértelmű és/vagy eltúlzott, mint például a szintén svéd illetőségű Dead Lord zenekar esetében, de aki valamelyest képben van a Thin Lizzyt illetően, annak nem nagyon kell megerőltetnie magát, hogy észrevegye a hasonlóságokat.

Az Acid's Trip ezt a párhuzamot nem is tagadja, sőt valószínűleg büszkén viseli. De van itt még egy jó nagy adag dirty rock and roll, valamint egy kis southern rock is. Nagyon jók az arányok, egyik összetevő sincs túltolva, végig megvan az a bizonyos balansz. A hangzás piszkos, az előadásmód pedig laza, punkos.

Érdekes, hogy a retro rock bandák énekesnői valahogy mindig nagyobbat villantanak, mint az erősebbik nem képviselői. Ez most sincs másképp: a frontasszony, Acid viszont nem csak marha jól énekel, hanem a Gibson Flying V-jének mestere is egyben. Karakteres, enyhén karcos énekstílusa, valamint ízes gitárjátéka tökéletes szimbiózisban áll a zenésztársainak hangszeres teljesítményével.

A Prelude című intró vezeti fel az albumot, melynek egyébként nem sok értelmét látom, szerintem teljesen felesleges volt felrakni, na de ez legyen a legnagyobb baj a lemezzel. Ezt követi a címadó, Thin Lizzy-ízű Strings Of Soul: laza, feelinges hard rock, kiváló bemelegítés. Majd érkezik a The Kiss Riff: már a címe is eléggé sokatmondó, ugyanis a nóta akkora Kiss, mint a ház. Először nem jutott eszembe, hogy kire vagy mire is hajaz ez a dal, aztán mikor ránéztem a címére, akkor vált minden világossá.

A No More Fucks mocskos, punkos rock 'n' rollja után a szintén Kiss-ízű High Time következik. A Just A Man valamivel lazább húrokat penget, a Faster, Chopper, Boogie pedig már ezerrel száguld. Mindegyik szerzemény karakteres, jól elkülöníthető egymástól, üresjárat nélküli.

Az Acid's Trip bemutatkozó nagylemeze az egyértelmű hatások ellenére is hatalmasat robban: garantáltan feltölti az embert, abszolút pozitív kisugárzással bír. Erre aztán lehet bulizni. A "Strings Of Soul" című korong a Heavy Psych Sounds gondozásában érkezik 2021. május 7-én.

9/10182597913_3013463562232012_6106845279763293850_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5416522510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása