Rozsdagyár

DAVID ANDERSSON - 47 éves korában elhunyt a Soilwork és a The Night Flight Orchestra gitárosa

2022. szeptember 15. - Kovenant

david_andersson.jpg

47 éves korában elhunyt David Andersson, a svéd melo-death brigád, a Soilwork és a retro-rockban utazó The Night Flight Orchestra gitárosa. A zenész egy kórházban hunyt el, ahol alkoholbetegsége és mentális zavarai miatt kezelték. 2012 óta játszott a Björn Strid vezette dallamos death metal csapatban (friss albumuk kritikája ITT olvasható), míg a frontemberrel 2007-ben hozták létre először csak projektként másik zenekarukat, mely később valódi együttessé formálódott és hat albumot adott ki a pályája során. Andersson mindkét bandában dalszerzőként is dolgozott, emellett gasztroenterológus szakorvosként is praktizált. 

A Soilwork hivatalos Facebook-oldalán tette közzé az alábbi nyilatkozatát:

Szomorúan kell tudatnunk rajongóinkkal, hogy David Andersson ma elhunyt. Egyedülálló és briliáns ember volt számos tekintetben. Több mint tíz évig volt a gitárosunk és óriási hatással volt a Soilwork zenéjére. Sajnos az alkohol és a mentális betegség elrabolta tőlünk a barátunkat. Nagyon fog nekünk hiányozni és folytatni fogjuk azt a zenei örökséget, melynek ő is része volt. Őszinte részvétünket küldjük a családjának. Örökké hálásak leszünk a velünk töltött időért és a sok vidám percért. Köszönjük, Dr. Dave. Találkozunk a másvilágon! 

Kérjük, mindenki tartsa tiszteletben David családjának és barátainak érzéseit ezekben a nehéz pillanatokban! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3717932189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása