Rozsdagyár

IRON MAIDEN - Steve Harris szerint lassan el kell gondolkodni a visszavonuláson

2023. március 18. - Kovenant

sh.jpg

A Classic Rock portálnak adott nemrégiben interjút Steve Harris, a legendás Iron Maiden főnöke, melynek során szót ejtett arról, hogy meddig szándékoznak még turnézni, fognak-e még albumokat készíteni és egyáltalán, foglalkoznak-e a visszavonulás gondolatával.

Az Iron Maiden minden idők egyik legnagyobb és legsikeresebb metalbandája: 100 millió lemezt adtak el világszerte, 64 országban léptek már fel, több mint 2500 koncertet adtak, így különösen érdekes, hogy a 67. életévét most márciusban betöltő zenekarvezető hogyan látja az együttes jövőjét.

A legutóbbi, "Senjutsu" című lemezük fogadtatásáról (kritikánk ITT olvasható):

Elégedett vagyok a visszajelzésekkel. Természetesen mindig lesznek olyanok, akik szerint a banda 1988-ban elhalálozott és bármennyire is csodálkozom ezen, szerintem rendben van, ha valaki így gondolja. Talán azt remélik, hogy visszamegyünk az időben és valami hasonlót alkotunk, mint 1988-ban, de ezt sosem fogjuk megcsinálni. Most most van. Miért kellene egy múltbeli dolog második részét elkészítenünk? 

Az öregedésről és az élet végességéről:

Számos kiváló zenész halt meg az utóbbi években. Mindannyian megöregszünk, ez mindenkivel megtörténik. Amit tehetünk, az az, hogy kinyitunk egy sört, nevetünk és a jó dolgokra emlékezünk. Nincs értelme depresszióssá válni. Az életet ünnepelni kell. Ha egy zenészkolléga haláláról hallok, akkor azt gondolom: azonnal induljunk turnéra és addig nyomjuk a koncertezést, amíg csak tudjuk!

Az emberek gyakran megkérdezik, hogyan vagyok képes még mindig ezt csinálni. Az igazság az, hogy még csak nem is gondolok a végre. Eljön majd az idő, amikor már nem leszek képes fellépni. Még csak gondolni sem vagyok rá hajlandó. Annyit akarok koncertezni, amennyit csak lehet és addig, amíg képes vagyok rá. Szóval a következő Maiden-turné során a szabadnapokon a British Lion nevű klubbandámmal lépek fel és hetente egyszer persze focizni is fogok. 67 éves vagyok és tudom, hogy ez az időbeosztás abszurdnak tűnhet, de addig csinálom, amíg csak tudom. 

Arról, hogy lesz-e még újabb Iron Maiden-album:

Ki tudná ezt bizonyossággal megmondani? Jelenleg annyit akarunk turnézni, amennyit csak tudunk. De ha még félig-meddig vissza is vonulnánk (az élő fellépésektől), akkor is készíthetnénk albumokat. Nem tudom, meglátjuk.

Mindig azt gondoltam, hogy milyen jó lenne tizenöt stúdiólemezt készíteni és ezt már túl is szárnyaltuk. Innen már csak lefelé vezet az út, nem igaz? De mindannyian nagyon élvezzük ezt az egészet (talán jobban is, mint valaha), talán azért, mert lassan elérkezünk a zenekar pályájának végéhez. Megpróbálunk nem túl sokat morfondírozni ezen az egészen, de amíg mindenki élvezi, amit csinálunk, addig folytatjuk, amíg csak képesek vagyunk rá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4218074778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása