Rozsdagyár

ANXIETY COLLAPSE - Slavering Ghoul EP (2023)

2023. július 23. - chris576

347278471_122575204197232_3075059982657853023_n.jpg

Mindig érdeklődéssel figyelem azon hazai zenekarok szárnypróbálgatásait, melyek valamelyik kedvenc stílusirányzatom keretein belül lépnek be a saját komfortzónájukba és a megfelelő szaktudással állnak neki a dalírásnak, zenekarépítésnek.

Tamásiban állomásozik az az Anxiety Collapse nevű thrash/death metal formáció, melyet Márkó Zoltán és Szomoru Tibor hozott tető alá. "Slavering Ghoul" címmel jelent meg nemrégiben bemutatkozó EP-jük, melyen a négy darab saját dal mellett egy Kreator-feldolgozás is szerepel.

Az agyag elkészítésének oroszlánrésze Zoli nevéhez fűződik, a dobokon kívül mindent ő játszott fel, intézte a felvételeket, készítette a borítót (a stílus eléggé a mesterséges intelligenciára hajaz) és felelt a kiadásért. Nézzük, mit alkottak a srácok!

Mély érzelmektől fűtött zongorajáték vezeti fel az Anxiety Collapse című dalt, melybe olykor sajnos bezavarnak a háttérben felhangzó világfájdalom-imitációk (sírásba fojtott jajveszékelés vagy mi). Mindenféle átmenet nélkül berobog a thrash/death vonat és veszi át a vezető szerepet. Okosan, rétegesen építkezik a dal, a kalapálós téma mellett jól megfér a középtempós, thrashes riffelés, valamint a dallamos gitárszólók.

A The King Of Babylon ráérős felvezetése darálós death metalba ível át, helyenként pedig a Kreator sziluettje rajzolódik ki. A címadó tétel a kilencvenes évek doom/death bandáit idézi, és nem is rosszul; mondjuk a gyorsabb részek valahogy nem igazán illenek bele, de van ennél egy sokkal nyomasztóbb tényező, az pedig az ének. A zavaróan beeffektezett vokál ebben a darabban a legrosszabb, a megfelelően megírt és feljátszott alapokba rendesen belerondít.

A Death Of Chorus ízig-vérig thrash metal, rohadt jó gitárszólóval, sokszor hallott motívumokkal. A végén pedig a Kreator Tormentorja hangzik el, megerősítve ezzel a Kreator-áthallások miértjeit. Nem rossz anyag, bemutatkozásnak tökéletes. A hiányosságokat, sallangokat és egyéb zavaró tényezőket meg majd idővel korrigálják a srácok, drukkolok nekik.

8/10

anxiety_collapse.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5218176523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása