Rozsdagyár

KK'S PRIEST - The Sinner Rides Again (2023)

2023. szeptember 30. - chris576

resize_of_1150582.jpg

Ha a KK's Priestre gondolok, nehéz elmenni a sok szerencsétlen körülmény mellett, melyek a zenekarnév kapcsán eszembe jutnak. Először is itt van az ohioi születésű Tim "Ripper" Owens, akit a '90-es évekbeli Judas-béli szereplése okán ismert meg a világ, és akit azóta több helyre is hívtak énekelni, de a Halford helyét betölteni hivatott poszt magasságaiba azóta sem sikerült kerülnie. Vele kapcsolatban a sabbathos Tony Martin jut eszembe, aki szintén hasonló cipőben jár.

Aztán itt van K.K. Downing, aki a Judas Priest egyik alappillére (volt), most pedig majdnemhogy alulról kell építkeznie, ugyanis amit már nem az egykori bandájának neve fémjelez, hanem egy olyan szerencsétlen módon megválasztott zenekarnév, mint a KK's Priest, azzal nehéz labdába rúgni, legyen mögötte bármi. Nem tudom, emlékeztek-e rá, de Ozzy Osbourne-nak a szólókarrierje elején azt javasolták az okosok, hogy Sabbath's Son néven alakítson új bandát. Még jó, hogy végül a józan ész diadalmaskodott.

Szóval itt van a szerencsétlenül járt frontember és a szintén mostoha sorsra ítéltetett gitárhős, akik a lehető legbénább névvel állnak ki a nagyközönség elé visszahódítani magukhoz a rajongókat (olyan, mintha nem tudnának elszakadni a Priesttől, ráadásul JP-címkével akarják eladni a portékájukat).

A zenéjükkel egyébként nincs különösebb gond. Mivel kiváló hangszeresekről van szó, ez majdnemhogy természetes, a baj a körítéssel van, de ezen valószínűleg nem fognak változtatni, hisz a banda már a második nagylemezét ("The Sinner Rides Again") jelentette meg szeptember 29-én a Napalm Records gondozásában.

Downing és Owens mellett jelenleg A.J. Mills (gitár), Tony Newton (basszusgitár) és Sean Elg (dobok) állomásozik (ő Les Binks-t, a Judas egykori ütősét váltotta). A dalszerzés java Downing mester nevéhez fűződik, egyetlen számnál tüntetik csak fel Mills-t (Strike Of The Viper).

A lemez egyik legerősebb tétele a nyitó Sons Of The Sentinel: tetszik a vehemens kezdés, Ripper torokmetsző sikolyai, a gitárszóló, de a legnagyobb pillanatokat a refrén és az alatta felmorajló riffelés kettőse hozza. Nem rossz a döngölős gitártémával nyomuló Strike Of The Viper sem, rövid, velős, nincsen túljátszva. A Reap The Whirlwind teljesen átlagos menetelése viszont már nem igazán jön át, amolyan helykitöltő jellege van.

A jobban sikerült tételek közé sorolandó még a One More Shot At Glory, a címadó meg a záró Wash Away Your Sins. A többi dal sajnos a szürkeség ködében bóklászik, jól megvan nélkülük az ember. A lemez erőtlenségét mutatja továbbá, hogy még a viszonylag jól sikerült nóták sem váltanak ki lúdbőrözést, nem lehet egy lapon említeni a Priest fémzenéjével.

A KK's Priest létjogosultságát nem látom megalapozottnak, főleg nem ezzel a névvel és a JP árnyékában ellenzenekarként működve. Aki máshogy látja, annak jó zenehallgatást!

7,5/10

kk_s_priest_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6318224869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.09.30. 11:05:10

A Priest fennmaradása múlt Owensen.
Emellett neki megy effektelés nélkül is.
Nemúgy, mint a szörnyen megöregedett hangú Robnak.

Rendes Zsolt 2023.09.30. 11:27:48

Szerintem erős lemez lett, 40 percnyi tömény power remek szólókkal.
Ripper meg bivaly formában van!
10/9

Borathan 2023.09.30. 11:40:30

pár meghallgatás után azt mondom, hogy kicsit jobb, mint egy korrekt anyag, elő fog ez még kerülni az új Primal Fear-rel együtt
10/8-at megér
süti beállítások módosítása