Rozsdagyár

SLEEP TOKEN - A brit csapat lemeze volt a leghallgatottabb metalalbum a Spotify-on

2024. január 09. - Kovenant

sleep_token1.jpg

Az utóbbi években kevés zenekarnak sikerült a metalszíntérről olyan fősodorbeli sikert elérni, mint a 2016-ban megalakult brit Sleep Tokennek. A névtelenségbe burkolódzó zenészek által alkotott csapat tavaly júniusban jelentette meg harmadik soralbumát "Take Me Back To Eden" címmel (kritikánk ITT, míg 2023 augusztusában megtartott budapesti koncertjük beszámolója ITT olvasható) és most olyan rekorddal álltak elő, melyet egyetlen pályatársuk sem volt képes még csak megközelíteni sem.

A Spotify egyértelműen a legnépszerűbb zenei streaming-szolgáltató a világon és évente közzétett statisztikáik alapján jól be lehet lőni a trendeket és a legnépszerűbb stílusokat, valamint előadókat. A metalszíntéren 2023 leghallgatottabb albuma a briteké lett, mindösszesen 357 324 681 összesített hallgatással. 

Érdekesség, hogy a második helyezett minden idők legsikeresebb metalbandája, a Metallica lett "72 Seasons" című tavalyi korongjával (kritikánk ITT olvasható), azonban a különbség óriási: 227 milliós eredményével jó százmillió hallgatással maradt le a britektől.

Ha az elmúlt pár évet nézzük, kiemelkedő még az amerikai deathcore brigád, a Lorna Shore sikere, mely Will Ramos énekes 2021-es csatlakozása után vált virális szenzációvá a fiatalabb korosztály körében (2022-es korongjuk kritikája ITT olvasható).  

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8718298881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása