Rozsdagyár

THE KOVENANT - Ismét aktivizálódik a legendás norvég black/indusztriális metal csapat

2024. január 29. - Kovenant

the_kovenant_hakon_grav.jpg

Minden idők egyik legkirályabb black metal bandája, a The Kovenant hivatalos Facebook-oldalán jelent meg a fenti fotó: a zenekar éppen huszonegy éve jelentkezett utolsó albumával és az azt követő turné után jegelték minden tevékenységüket. 

"Aria Galactica" címen jelentették be következő nagylemezüket, ám az már sohasem készült el. A csapat tulajdonképpen a teljes norvég black metal színtér kvintesszenciája volt. A zenekarvezető Nagash (ének-basszusgitár) a Dimmu Borgirban is zenélt, Hellhammer dobos a Mayhem és az Arcturus, illetve millió egy másik együttes ütőse, Steinar Sverd Johnsen billentyűs szintén az Arcturus tagja, Astennu gitáros a Dimmu Borgir klasszikus lemezein játszott, Sarah Jezebel Deva háttérénekesnő a Cradle Of Filth és a Therion együttesekben jutott fontos szerephez, egyedül Blackheart gitáros szentelte teljes pályáját a The Kovenantnak.

A banda az 1998-ban kiadott "Nexus Polaris" albummal robbant be a nemzetközi színtérre, mely a szimfonikus black metal csúcsteljesítménye. Az azt követő "Animatronic" és "SETI" anyagok már stílusváltást jelentettek az indusztriális metal felé, megőrizve azért a feketefém gyökereket.

Az együttes most a fenti fényképpel jelezte, hogy újra együtt a Nexus Polaris-felállás, egyedül Blackheart nem csatlakozott az újjáalakulás során, őt Knut Magne Valle, az Ulver és az Arcturus gitárosa pótolja. Nagash megjegyzései alapján új lemezzel is készülnek, illetve a turnézást is tervbe vették.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9018314385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása