Rozsdagyár

ROCKMARATON - Teljes a program

2024. április 28. - Bodzilla

rockmaraton_teljes_lineup.jpg

Néhány napja adtunk hírt róla, hogy majdnem teljes a jubileumi Rockmaraton programja. Azóta négy nemzetközi zenekar bejelentésével teljesé vált a fesztivál line-upja. Beszámoltunk arról is, hogy elindult a fesztivál honlapja is, ahol már a teljes időrendi beosztás is megtalálható.

Cavalera
Készüljetek fel a brutális dél-amerikai düh elszabadulására a legendás Cavalera-testvérekkel, akiket a Sepultura alapítójaként ismertünk meg, idén a "Morbid Devastation" show-t hozzák el a jubileumi Rockmaraton fesztiválra! A metalikonok, Max és Igor Cavalera által alapított csapat a thrash, a groove és a törzsi ritmusok könyörtelen támadását hozza el, amely meghatározó eleme a metalzenének. A Cavalera híres elektrifikáló élő fellépéseiről, páratlan energiájukkal és kegyetlenségükkel lángra lobbantják a moshpiteket és őrjöngésbe kergetik a tömeget. Készüljetek fel, hogy elragad a szónikus támadás, ahogy a Cavalera uralja a színpadot, és olyan metalőrületet szabadít el, mint senki más!

 

Hypocrisy
Ha dallamos skandináv death metalról esik szó, a svéd Hypocrisy neve megkerülhetetlennek számít a szakmában. Peter Tägtgren (gitáros / énekes / dalszerző) és csapata már 1991 óta borzolja az erre érzékeny idegeket, az első két lemez zabolátlan kaotikusságával szakítva, az igazi áttörést a soron következő "The Fourth Dimension", majd az "Abducted" albumok hozták meg. Némileg változtattak az eddigi recepten, mind zeneileg és koncepcionálisan is: megjelentek a máig rájuk jellemző űrbéli gitárharmóniák, az azonnal felismerhető, sajátos dallamvezetések és központi téma lett a földönkívüli lét, a harmadik típusú találkozások misztériuma. Látszólag nyakig merültek e földöntúli hangulatban, ami kifejezetten jót tett a zenekarnak, ugyanis sikerük a megalakulásuk óta mondhatni töretlen. 13 nagylemezen keresztül kísérhetjük figyelemmel a Hypocrisy munkásságát, úgyhogy tőlük egy földöntúli hangulatban átitatott melodikus death metal űrutazásra számíthatunk, és remélhetőleg előkerülnek az olyan elmaradhatatlan klasszikusok is, mint az Impotent God, az Osculum Obscenum vagy a slágerességi mélységekbe lenyúló Roswell 47.

 

Moonsorrow
A Finnországból származó Moonsorrow mesterei a black metal kegyetlenségének, a folk ihlette dallamokkal és atmoszférikus tájakkal való ötvözésének. Olyan ikonikus albumokkal, mint a ‘"Verisäkeet" és a "Varjoina kuljemme kuolleiden maassa", zenéjük átlépi a határokat, és elmeríti a hallgatókat az ősi mitológia és a természet nyers erejéről szóló történetekben. A magával ragadó élő fellépéseiről híres Moonsorrow zsigeri élményt nyújt, a vadon szellemeit idézve minden riffel és énekkel. A "Jumalten aika" kísérteties szépségétől a "Sankaritarina" dübörgő energiájáig, szettjük felejthetetlen utazást ígér a skandináv folklór és a metal között. Tartsatok velünk, amikor a Moonsorrow színpadra lép, és a csillagfényes égbolt alatt köteléket kovácsol a közönség és a mítoszok között!

 

Technikai okok miatt sokáig bizonytalan volt, hogy július 13-án a Judas Priest előtt lesz-e fellépő, és ha igen, akkor pontosan ki lesz az. A dolgok tisztázódtak, és örömmel jelentjük be, hogy maradt még egy ráadás meglepetészenekar a tarsolyunkban. Fogadjátok szeretettel a Feröer-szigetek vikingjeit! 

Týr
Hail to Týr! Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Feröer-szigetekről származó Týr, akik a folk és a viking metal egyedi keverékéről híresek, idén nyáron az északi mitológia epikus mondáiba repíti a Rockmaraton közönségét. Az együttes nevét a vikingek hadistenéről, Týr-ről kapta, aki nagy tiszteletben állt a skandinávok között, mint bölcs, bátor isten. Az olyan erőteljes himnuszokkal, mint a Hold The Heathen Hammer High és a Blood Of Heroes, a Tyr zenéje óda az ősi harcosok bátorságához és szelleméhez. Pár hete jelent meg legújabb, "Battle Ballads" című nagylemezük, melyet most épp egy amerikai turné keretében mutatnak be, de biztosak vagyunk benne, hogy eljátszanak majd pár új dalt a Rockmaraton színpadán is. Legendás fellépéseik a dallamos gitárriffek, sok vokál, tiszta énekhang és a kegyetlen energia erőteljes keverékét nyújtják, örök emléket biztosítva minden metalzene-rajongónak.

 

Heti bérletek és napijegyek elérhetők a Rock1 oldalon ITT , továbbá a Barba Negra pénztárában.

Ha SZÉP-kártyával vásárolnátok akkor a Tixa oldalán megtehetitek:

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5218388437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása