Rozsdagyár

KAJGÜN - Novemberben érkezik a második nagylemez

2024. szeptember 26. - Kovenant

kajgun_2024.jpg

Novemberben érkezik a jazz-metalban utazó, improvizációs-instrumentális zenét játszó hazai Kajgün második sorlemeze “Oddha Raur” címmel (debütalbumukról ITT írtunk kritikát).

A jazz-metalos Kajgūn 2024. november 22-én “Oddha Raur” címmel jelenteti meg második lemezét. Az album a zenekar Bandcamp-oldalán lesz elérhető digitális formában és a megjelenés előtt 2024. szeptember 15-től kezdve előrendelhető lesz.

Az új anyaggal a zenekar újabb határokat feszeget, legyen szó hangszerelésről vagy műfajokon átívelő utazásról. Mindez abban az univerzumban történik, melyet a Kajgūn “Daogoad” című bemutatkozó lemezével teremtett. A “Daogoad” a jazz.hu által közzétett “2022 legjobb jazz-albumai” listában az első 10 között szerepelt.

A Raur az első klipes tétel az új lemezről. A Kajgūn küldetése a jazz és a totális improvizáció harmónia-központú újragondolása a metal és a világzene elemeinek segítségével. A zenekar hangzását a súlyos alapok és a rájuk építkező hegedű-, szaxofon-, teremin- és szintetizátor-harmóniák határozzák meg, valamint olyan előadók hatása, mint a Shining (NOR), a King Crimson vagy a Tangerine Dream.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7818500834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása