Rozsdagyár

OMEGA DIATRIBE - Új klip és koncert az Akváriumban

2021. augusztus 27. - Kovenant

omega_diatribe_2021_press_1.JPG

Az extrém groove metalban utazó Omega Diatribe a nagy sikerű Parallel című klipje után ezúttal a tavaly megjelent "Metanoia" címet viselő negyedik lemezük indító dalához, a You Can't Save Me című tételhez forgatott új mozgófilmet, melyet alább láthattok (a korong kritikája ITT olvasható, a csapattal készült videointerjúnk pedig ITT nézhető meg).

A nóta érdekessége, hogy ezúttal már az év elején a zenekarhoz csatlakozó Szabó Dániel (ex-Ektomorf/Bloody Roots) dobjátéka hallható, a dalnak egy újrakevert változatában, mely az 515 Stúdióban nyerte el végleges formáját a gitáros, Hájer Gergő kezei alatt. Az új klipet ezúttal is Tarczi Tamás rendezte és Brautigam Bertold fényképezte, a Thornfields Production gondozásában.

Tarczi Tamás (Thonfields Production), a klip rendezője az alábbiakat fűzte hozzá a videóhoz:

Idén is volt szerencsénk az Omega Diatribe zenekarral dolgozni. A tavalyi együttműködést nagyon eredményesnek éreztem, a zenekarral gördülékeny a közös munka, segítőkészek, vakon bíznak a vízióimban és egészében véve kifejezetten megbízható csapat.

A klip cselekményének kidolgozása elég rendhagyó módon zajlott, hiszen a történethez választottunk track-et. A zenekar, a jelenleg is fejlesztés alatt álló forgatókönyvem nyitó jelenetét szerette volna viszont látni az új videójukban. A 'You Can't Save Me' címet viselő dalra éreztük hogy leginkább rezonál a cselekményre, mert a tehetetlenség itt is központi téma. A bemutatott világot az erdélyi külső és belső utazásaim inspirálták, amit reményeim szerint egyszer film formájában is a világ elé tárhatok.

Majd Hájer Gergő (dalszerző-gitáros) folytatta:
A Parallel klip forgatásra után világossá vált számunkra, hogy határozatlan ideig összekötjük a zenekar videós tevékenységeit a Thornfields Production-nel, hiszen meglehetősen jól működik a kémia közöttünk, ezért nyugodt szívvel rá merjük bízni magunkat Tomira, mert pontosan tudja, hogy mit szeretnénk látni a projekt végén a vásznon és mi az, ami jól áll a zenénknek. A spiritualitás a kezdetek óta fontos eleme a zenénknek, amit Tomi embertelen jól ábrázol a képernyőn a zenénken keresztül.
Valamint Szathmáry Ákos (basszusgitáros) tette hozzá:
Rettenetesen izgalmas és látványos volt már a három napos forgatás is. Milánt elásni és a fejét felgyújtani, csodálatos érzéseket keltett bennünk. A táncosok meg annyira eszméletlen jól nyomták, hogy azóta is tátott szájjal közlekedem. Már csak miattuk is megéri megnézni a videót, ha valakinek stílusidegen a zene.

A zenekarral kapcsolatos további hír, hogy szeptember 10-én a budapesti Akvárium Klubban lépnek fel, a koncert Facebook-eseménye ITT található.

od_akva_2021_a3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4016672370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása