Rozsdagyár

NORTHLANE - Az ausztrál csapat megrengeti a Dürer Kertet

2024. szeptember 24. - Chloroform Girl

northlane_kane_hibberd.jpg

Az ausztrál Northlane eddig hat sikeres nagylemezt jelentett meg – legutóbb 2022-ben az „Obsidiant" – dalaikkal pedig fáradhatatlanul turnéznak rendszeresen világszerte. Ennek köszönhetően Budapesten sem ismeretlenek és az előzenekari látogatások után már saját turnéval is megfordultak a Dürer Kert falai között, most pedig itt az alkalom a visszatérésre, méghozzá október másodikán.

A Northlane egy listavezető, díjnyertes metalzenekar Sydney-ből, Ausztráliából. A 2009 óta aktív banda az évek során félelmet nem ismerve alakította stílusát, páratlan innovációinak köszönhetően pedig a fémzene élharcosává vált világszerte, mindezt a saját feltételeik szerint játszva. A zenekar eddig hat sikeres albumot jelentett meg, köztük az ARIA Chart-on első helyet elért „Obsidian” (2022) és „Node” (2015) című lemezeket, valamint a „Singularity” (2013), a „Mesmer” (2017) és az „Alien” (2019) albumokat, amelyek mindegyike a lista dobogóján debütált.

A Northlane emellett három egymást követő ARIA-díjat is bezsebelt a "Legjobb hard rock vagy heavy metal" album, valamint két AIR-díjat a legjobb független heavy album kategóriájában. A zenekar nem ismeretlen Magyarországon, többször játszottak már az évek során Budapesten: az Architects előzenekaraként és önálló turnéval is jártak már nálunk, most pedig itt az alkalom a visszatérésre, mégpedig október másodikán a Dürer Kertben. A Northlane vendégeként a progresszív metalcore-ban utazó párizsi Novelists, valamint a Ten56. érkezik.

Az esemény Facebook-oldala itt található: https://fb.me/e/3pZEubqcV

Jegyeket az alábbi linken lehet venni: https://www.livenation.hu/show/1478318/northlane/budapest/2024-10-02/hu

Fotó: Kane Hibberd

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5918498892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása