Rozsdagyár

Októberi koncertek a fővárosban

2017. szeptember 27. - Rock n roller

001abar.jpg

Koncertek tekintetében nagyon erős hónapnak nézünk elébe. A teljesség igénye nélkül, sorra vesszük a legnagyobb budapesti klubok kínálatát.

Mind a külföldi, mind a hazai koncertkínálat brutálisnak mondható a Barba Negrában. Rögtön a hónap első napján a világ talán legnagyobb viking metal zenekara, az Alestorm teszi tiszteletét Dél-Budán, legújabb albuma a No Grave But the Sea lemezbemutató turnéja keretében. Az albumról írt lemezkritikánkat ITT olvashatjátok.

Október 6-án a magyar rock nagy öregjei, a szombathelyi Lord ad koncertet, vendégük a Buldózer lesz.

A következő hétvégén két dupla koncert következik. A Rómeó Vérzik nyáron, a lemezmegjelenés napján már adott egy koncertet a Barba Negra Trackben, de Kovács Koppány akkori ígérete szerint az Újratervezés igazi lemezbemutató koncertje október 13-án lesz (albumkritika ITT). Az est másik fellépője, a 14. születésnapi buliját tartó Hollywood Rose lesz. Másnap, 14-én pedig újra a nagy öregeké a színpad. A Mobilmánia lép fel a Karthago előtt.

Sőt a következő héten is színpadra lép egy, a hazai zenei élet nagyágyúi közül. Október 20-án a Bikini rajongók láthatják élőben a kedvenceiket. De a 21-i buli sem ígérkezik kisebbnek, ekkor az Ismerős Arcok tart lemezbemutató koncertet. Az ő vendégük a Hungarica lesz.

Október 26-án a Eluveitie és az Amaranthe csap egy hatalmas metál bulit. Az előzenekar a holland The Charm The Fury lesz.

28-án pedig két magyar zenekar idézi meg a nemzetközi rockszíntér nagyágyúit. A KISS Forever Band és az Iron Maidnem a lehető legnagyobb igényességgel varázsolják elénk világhírű példaképeiket.

Majd ismét eredetiben találkozhatunk nagynevű külföldi előadókkal. Az AC/DC legjobb tanítványa, az Airbourne előzenekara a szintén ausztrál Desecator lesz. Másnap pedig az ex-Accept énekes Udo Dirkschneider tér vissza Budapestre a tavalyi nagy sikerű buli után.

A hónap utolsó napján, egy nemzetközileg is sikeres magyar zenekar, az ír kocsma punk hazai nagykövete a Paddy and the Rats zárja a Barba Negra októberi programját.

Az A38-on több zenekar is fellép a Cseh Tamás Program tavalyi díjazottjai közül. Így pl. olyan ifjú, támogatásra szoruló, kezdő zenekarokat láthatunk, mint az a USEME, akik megalakulásukkor így definiálták magukat: "2015-ben alakult öttagú pop-rock banda, mely a hazai zenei élet kiemelkedő és elismert alakjait egyesíti égisze alatt – erre jó példa többek között, hogy ötüknek összesen 7 Fonogram-díja van." Ők a Tej társaságában tartják Szélesvásznú ég című lemezük bemutatóját, október 14-én.

Ugyanebbe a kategóriába tartozik a többek között a Neck Sprainben és az Apey and the Pea-ben nevet szerzett Áron András Apey. Az ő, Stranger című lemezének bemutatójára október 21-én kerül sor.

Október 6-án a VHK idézi fel a Semmi Kapuin Dörömbölve című lemezét, egy két évvel ezelőtt kezdődött sorozat részeként. Vendég a Slogan.

Egyes vélekedések szerint a Middlemist Red és a The Luckies is rockzenekarnak minősül. Ők október 13-án, a holland Birth of Joy társaságában lépnek fel. 

Október 25-én pedig az Anchorless Bodies tartja lemezbemutató koncertjét az A38 hajón. Az ingyenes koncert a brit Canvas és az osztrák Tripsitter jelenlétével lesz teljes.

Az októbert a 27-i Konyha koncert, és a 31-i Hiperkarma halloween zárja a havi koncertmenüt a Petőfi híd lábánál.

Az Akvárium Klubot nem feltétlenül a legmetálabb szórakozóhelyként tartjuk számon, de itt is találunk a kedvünkre való koncerteket.

Október 21-én az egyik legjobb magyar rockabilly zenekar, a Mystery Gang ad koncertet az Erzsébet téren.

Az ír zene kedvelői sem panaszkodhatnak. Nemcsak Paddy-ék, de a Firkin is fellép októberben, ők a hónap 27. napján. Másnap, 28-án pedig egy magyar metál zenekar ad koncertet a fővárosban, az AWS.

A Dürer viszont annál inkább metal helynek nevezhető, bár néhány lightosabb rockzenekar is tiszteletét teszi a Városligetben.

Rögtön a hónap első napján jön pl. a Dél-afrikai Seether, akiket elkísér az LTNT és a Sons of Texas is. De ugyanazon a napon a Pavementből jól ismert Scott Kannberg Spiral Stairs nevű projektje is bemutatja új lemezét, egy másik teremben.

Majd 2-án finomabb húrokba csap a kanadai The Flatliners, az amerikai Prawn, és a francia Not Scientists. Hogy aztán 3-án újra a keményebb zenéké legyen a főszerep, azon az ötzenekaros minifesztiválon, ahol a The Birthday Massacre lemezbemutató koncertje mellett a norvég gohtic metal zenekar, a Sirenia, valamint a kanadai Agonist, a spanyol Antalgia és az ír Xerosun is fellép. Koncertajánló ITT.

Majd 4-én két teremben zajlik az élet. Az egyikben a Voivod játszik, az Earth Ship és a Perihelion társaságában. A másikban pedig a kaliforniai modern metál nagyágyú a Kingdom of Giant. Két angol zenekar kíséri őket, a Fathoms és a Create to Inspire. Helyiként a jó ideig szünetelő Orion Dawn és a szintén visszatérő Heartlapse működik közre és emeli az este színvonalát.

6-án a Fucktoberfest Tribute Madness nevű minifesztiválon Metallica, Rammstein, Korn, Opeth, Deftones, Avenged Sevenfold, Slipknot és Entombed tribute zenekarok hozzák el a gigászok legjobb dalait, egy estére egy klubba.

A két orosz folk/pagan metal horda, a tatárföldi Grai és a karéliai SatanaKozël közös turnéja, a Russian Folk Metal Marathon Budapestre is elérkezik október 7-én. Hazai vendégzenekarok a jászsági Kylfingar és a budapesti Isatha.

Október 10-én Budapestet is eléri a kurrens extrém zenei színtér egyik legkomolyabb turnéja! Nem csak visszatér Budapestre a Season Of Mist kötelékeibe tartozó, a Dissection- vagy a Sacramentum-féle riffközpontú, egyszerre dallamos és agresszív black metált játszó Der Weg Einer Freiheit, de két kiváló előzenekart is hoz magával. Egyikük a Relapse Records pionírja, az Allman Brothers-féle ikergitáros déli rockot progresszív hatásokkal és death metallal kombináló Inter Arma. A másik pedig a francia Regarde Les Hommes Tomber, akik az éjsötét sludge, a black és a poszt metál háromszögéből kiindulva alapozzák majd meg az este hangulatát kíméletlen szonikus terrorjukkal.

13-án a magyar zenekaroké a főszerep, az Ørdøg, Shapat Terror, Slowmesh, Oltári Fiúk közös buliján.

14-én a 8. Grindrise Fest keretein belül két teremben fellép az Orient Fall, a Faminehill, a Wishes, a Silent Homes, a The Last Charge, a Dreadwolf, a Grimcity, és debütáló koncertjével a Harmed. De ugyanezen a napon lesz a Hangmás 10. születésnapi koncertje, ahol Gustave Tiger a vendég.

15-én a doom metal nagyágyúi, a Paradise Lost adnak koncertet. Előttük a Pallbearer és a Sinistro játszik. Mindeközben a 041-es teremben a Stray From The Path, az Obey The Brave, a Capsize, és a Renounced fog zúzni.

19-én elvontabb dallamokat hallhatunk a Sleepmakeswaves, The Physics House Band, Vasudeva trió tolmácsolásában. A másik teremben az ausztrál Stu Larsen játszik, aki magával hozza honfitárást Tim Hartot. Egyel arrébb pedig az ukrán stoner Stoned Jesus ad koncertet.

A Desszert Feszt Budapest 2017 részeként, október 20-án a Wall of Sleep, és a Pozvakowski játszik.

21-én a Fatal Error és a HétköznaPI CSAlódások tarják lemezbemutató koncertjüket.

27-én az Anathema mutatja be legutóbbi, The Optimist című lemezét. Előttük a francia Alcest post metal zenekar játszik. De aki inkább magyar zenekarokra vágyik, annak ott lesz a FOS, és a (Sex) Action gitárosának zenekara, a Mátyás Attila Band, illetve előzenekaruk az Amberjack.

15. jubileumi turnéja során Brother Firetribe Budapesten is fellép, a Nightwish gitáros Emppu Vuorinennel, október 28-án. Vendégzenekar a Shiraz Lane. Ugyanezen a napon a Dürer Metal Halloweenon olyan zenekarok lépnek fel, mint a The Tumor Called Marla, a Borders of Byzantium, a Madison Paradox, a Continoom, a HARRISONS, a Lost Continent, vagy a divideD. Jelmezben jelentős kedvezménnyel lehet bejutni.

A jelenleg Európában turnézó kultikus war/black metal Black Witchery még soha nem járt Magyarország környékén sem, ezért különleges eseménynek lehetnek tanúi akik október 31-én ellátogatnak a rendezvényre. A szintén amerikai Nyogthaeblisz kíséri őket, akik a sátáni autoriter hatalmat dicsőítő zenei káoszt már-már embertelen magasságokig fokozzák. Az est további fellépői a belga Possession, és a magyar Gravecrusher, és az Os zenekarok.

 A Barba Negra Music Club októberi koncert kínálata: 

  1. Alestorm - No Grave But The Sea Tour // Troldhaugen // Æther Realm

https://www.facebook.com/events/284989325245554/

  1. Lord

https://www.facebook.com/events/169056970322820/

  1. Rómeó Vérzik // Hollywood Rose 14 Szülinap

https://www.facebook.com/events/827267090773574/

  1. Mobilmánia // Karthago

https://www.facebook.com/events/1836867689962901/

  1. Bikini

https://www.facebook.com/events/1909112646017930/

  1. Ismerős Arcok - Lemezbemutató // Hungarica

https://www.facebook.com/events/110020856380855/

  1. Eluveitie I Amaranthe I The Charm The Fury

https://www.facebook.com/events/1167281636715656/

  1. KISS Forever Band - Iron Maidnem

https://www.facebook.com/events/119250628693436/

  1. Airbourne /AU/, Desecrator /AU/

https://www.facebook.com/events/1713412398951106/

  1. Dirkschneider

https://www.facebook.com/events/680902302113399/

  1. Paddy And The Rats

https://www.facebook.com/events/141823473092355/

 

Az A38 hajó októberi rock/metal koncert kínálata:

  1. VHK: A Semmi Kapuin Dörömbölve - lemezidéző, vendég: Slogan

https://www.facebook.com/events/1926038834342837/

  1. Middlemist Red /HU/ The Luckies /HU/ Birth of Joy /NL/

https://www.facebook.com/events/131740034226304/

  1. USEME "Szélesvásznú ég" lemezbemutató koncert, vendég: TEJ

https://www.facebook.com/events/1366793853441577/

  1. Anchorless Bodies lemezbemutató, Canvas /UK/, Tripsitter /AT/

https://www.facebook.com/events/115430579126653/

  1. Konyha

https://www.facebook.com/events/1197712057039071/

  1. 11. hiperkarma halloween

https://www.facebook.com/events/672733882917260/

 

Az Akvárium Klub októberi rock/metal koncert kínálata:

  1. Mystery Gang- Budapest Rockabilly FEST

https://www.facebook.com/events/444577152540140/

  1. Firkin "9 gallons"

https://www.facebook.com/events/346066685850435/

  1. AWS

https://www.facebook.com/events/128548477776653/

 

A Dürer Kert októberi koncert kínálata:

  1. Seether, LTNT, Sons of Texas

https://www.facebook.com/events/799370086880571/

Spiral Stairs (Scott Kannberg) vendég: Canshaker Pi

https://www.facebook.com/events/1386651084758707/

  1. The Flatliners, Prawn, Not Scientists

https://www.facebook.com/events/1618310664896441/

  1. The Birthday Massacre, Sirenia, The Agonist +support

https://www.facebook.com/events/1881882801826368/

  1. Voivod /CAN/ x Earth Ship /D/ x Perihelion

https://www.facebook.com/events/1549884275086372/

Kingdom of Giants [US] Fathoms [UK] CTI [UK] Orion Dawn Heartlapse

https://www.facebook.com/events/1932198447036533/

  1. Fxxktoberfest Tribute Madness / Slipknot by Slipchaos, Metallica by Scary G

https://www.facebook.com/events/109562573086664/

  1. Grai & SatanaKozёl & Kylfingar & Isatha

https://www.facebook.com/events/477768149235858/

  1. Der Weg Einer Freiheit /D/ x Regarde Les Hommes Tomber /F/

https://www.facebook.com/events/1714594178833352/

  1. Ørdøg, Shapat Terror, Slowmesh, Oltári Fiúk

https://www.facebook.com/events/714420458766516/

  1. Grindrise Fest 8

https://www.facebook.com/events/1041502405986246/                                       

Hangmás - Funeral Party Budapest 10 - vendég: Gustave Tiger

https://www.facebook.com/events/1107337899410608/

  1. Paradise Lost, Pallbearer, Sinistro

https://www.facebook.com/events/1771911696453024/

Stray From The Path x Obey The Brave x Capsize x Renounced

https://www.facebook.com/events/213444812511407

  1. Sleepmakeswaves x The Physics House Band x Vasudeva

https://www.facebook.com/events/106922653305132/

Stu Larsen, vendég: Tim Hart

https://www.facebook.com/events/1735901996702786/

Stoned Jesus /UA/ + Special Guest: Beastmaker /USA/

https://www.facebook.com/events/2008938169335254/

  1. Desszert Feszt Budapest 2017. Wall of Sleep & Pozvakowski

https://www.facebook.com/events/107657969945332/

  1. Fatal Error // LEMEZBEMUTATÓ

https://www.facebook.com/events/131155684158533/

HétköznaPI CSAlódások

https://www.facebook.com/events/1207124986076324/

  1. Anathema, Alcest

https://www.facebook.com/events/1754184854872151/

Mátyás Attila Band - Vendég Amberjack

https://www.facebook.com/events/154222155170984/

  1. Dürer Metal Halloween 2017 - Resident Evil Edition

https://www.facebook.com/events/296949634046096/?

  1. The Tumor Called Marla, Borders of Byzantium, Madison Paradox, Continoom, HARRISONS, Lost Continent, divideD

https://www.facebook.com/events/296949634046096/

Brother Firetribe • Shiraz Lane

https://www.facebook.com/events/415107855511105/

  1. Black Witchery / Possession / Nyogthaeblisz / Gravecrusher / OS

https://www.facebook.com/events/346913359071778/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4612888294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása