Rozsdagyár

THE BLACK DAHLIA MURDER - Frontemberük halála után sem oszlik fel a zenekar

2022. szeptember 15. - Kovenant

the_black_dahlia_murder_2022_png.jpg

Idén májusban lett öngyilkos 41 éves korában Trevor Strnad, az amerikai melo-death brigád, a The Black Dahlia Murder frontembere. Halálával sokáig úgy tűnt, hogy zenekara is feloszlik, hiszen Strnad nélkül nagyon nehéz volt elképzelni mindenkinek a folytatást (a tragikus halálesetről ITT írtunk bővebben). Most maga a csapat jelentette be, hogy nem oszlanak fel és közösen folytatják a zenélést.

Az ikonikus énekes helyét Brian Eschbach alapító ritmusgitáros veszi át, aki fő dalszerzője és egyben vezetője is az együttesnek. Ez azt is jelenti, hogy felhagy a gitárosi poszttal és pótlására az a Ryan Knight jön vissza, aki 2009 és 2016 között már játszott a bandában (az együttes utóbbi három albumáról ITT, ITT és ITT írtunk kritikát).

A Decibel magazinnak adott interjúban Eschbach az alábbiakat nyilatkozta:

Sok napon át gondolkodtunk azon, hogy most tényleg vége van a bandának? Egyikünk sem akarta befejezni a közös zenélést. Azt érezzük, hogy van még tennivalónk. Tudom, hogy Trevor nélkülem is folytatná a bandát, ha velem történt volna valami hasonlóan sötét és tragikus dolog. A zenekar nagyobb mindannyiunknál. Amikor végül elkezdtünk erről beszélgetni, akkor azt gondoltuk, hogy próbáljuk belülről újjáépíteni magunkat és nézzük meg, hogy Ryan vissza akar-e térni hozzánk.

Megpróbálkozom az énekléssel, hogy meglássam, hogyan megy. Értelemszerűen nem mehet csak úgy ki a színpadra és nem próbálhatom meg utánozni Trevor hangját vagy jelenlétét. Csak a The Black Dahlia zenéjét játszhatom a legnagyobb tisztelettel és igazságot szolgáltathatok a zenekarnak, ahogy tőlem telik. És ezt meg tudom csinálni, mivel többet hallottam Trevort koncerteken, a fellépéseken, mint bárki más. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5717932223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása