Rozsdagyár

PLASTICOCEAN - Klippremier: Hazug

2022. december 12. - Kovenant

plasticocean_2022_png.jpg

Új dallal és klippel jelentkezett a modern metalos hazai Plasticocean. A nótát énekesük, Pap Gergő ’Geo’ álmatlansága inspirálta, mellyel a mai világban sok ember küzd, köztük ő is (a csapat előző két albumáról ITT és ITT írtunk kritikát).

Álmodni egészséges dolog, segít feldolgozni azt a rengeteg ingert, amivel nap mint nap találkozunk. Vannak viszont olyan élethelyzetek, amikor képtelenek vagyunk elaludni, mert folyamatosan pörögnek a gondolatok a különböző problémákon, nehézségeken és azon, hogy ezeket hogyan lehet a leggyorsabban megoldani. Egy idő után az utcáról behallatszó hangok vagy akár a különböző apró zajok a házból mind-mind nehezebbé teszik, hogy álomba merüljünk, hiába próbáljuk figyelmen kívül hagyni, nem sikerül. Egyre kevésbé tudjuk kipihenni magunkat, fáradtan ébredünk, ingerlékenyebbé válunk.

Így merült fel az ötlet, hogy ezeket a kavargó érzéseket és a vele járó stresszt megpróbálja írott formába, majd aztán közösen dalba önteni. A hallgató ezt az érzelmi hullámvasutat élheti át a dalon keresztül, és ha valaha már találkozott ezzel az alvászavarral akár azonosulni is tud vele. A legfontosabb, hogy hiába pörgős az életünk, muszáj időt szakítani a pihenésre és arra, hogy jobban megismerjük saját magunkat. Ha azt érezzük, hogy képtelenek vagyunk kipihenni magunkat mindenképp keressünk valami olyan megoldást, ami segít kikapcsolni a gondolatcirkuszt.

A dalt először december 28-án hallhatja élőben a közönség Győrben, ahol a Down For Whatever és az I'm Dorothy zenekarok vendégeként nyitják az estét, majd december 31-én szintén ezzel a csapattal búcsúztatják együtt a 2022-es évet a Barba Negra Blue Stage-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr618000596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása