Rozsdagyár

FEKETE ZAJ - Újabb nevekkel jelentkezik a legendás fesztivál

2023. június 11. - Chloroform Girl

fz_2.jpg

Ha az eddigi nevek nem győztek volna meg minket (mi ITT írtunk róluk, de a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán is felidézhetjük őket, IDE kattintva), újabb fellépő csomaggal jelentkezett a Mátra-sástói underground fesztivál.

A legfrissebb nevek közül talán a legizgalmasabb a szlovén Laibach; az 1980-as években alakult brigád sajátos indusztriális hangzása nem csak a mai napig népszerű az erre fogékony hallgatók körében, de olyan hatásokat tulajdonítanak neki, mint a náluk sokkal nagyobbra nőtt Rammstein stílusa és esztétikája. Hogy a világhírű német banda mennyit merített a Laibachtól, azt személyesen is megállapíthatjuk idén nyáron – a Laibachot Fekete Zajon, a Rammsteint pedig a Puskás Arénában csíphetjük el.

Magyar nevekből sincs hiány, hiszen a friss hírek szerint a budapesti Shell Beach is tiszteletét teszi a fesztiválon – őket legutóbb EBBEN a cikkünkben emlegettük. Szerencsénk lesz az egészen egyedi hangzású Itinera-hoz is, valamint megnézhetjük az ujjdobos Nular szetjét, vagy az éteri post-punkban utazó Nanana koncerjét is.

Hírnevéhez méltán a Zaj idén sem kizárólag rock/metal neveket sorakoztat fel: a rap kedvelőinek kedveznek a szervezők bongorral, de az elektronikus zene rajongói sem fognak unatkozni, itt lesz ugyanis a Hundred Sins is. De a budapesti éjszakákban már ismert és elismert Quixotic is tiszteletét teszi majd a fesztiválon, így biztosak lehetünk benne, hogy synthwave buliból sem lesz hiány idén nyáron a Mátrában.

Érkeznek továbbá újabb külföldi előadók is: a norvég Årabrot, a lengyel Baasch, az orosz Lucidvox, és a szlovák Autumn Nostalgie tovább színesíti a csak nevében fekete fesztivál palettáját.

Hogyha valaki ezen nevek hallatán kapna észbe, hogy mégis csak el szeretne jönni a fesztiválra, még mindig nem késő: jegyeket a szokásos helyükön, a Tixán találnak, és a fesztivál újabb szálláshelyeket is meghirdetett, ezeket ugyanezen az oldalon tudjuk lefoglalni, ha úgy érezzük, a sátorban alvás már nem annyira a mi műfajunk (ITT tudunk a szállások között böngészni, és ITT tudjuk beszerezni a fesztiválbérletet).

A Fekete Zaj jövő hétre újabb fellépőket, és a program napi bontását is ígérte, úgyhogy továbbra is figyeljük a fesztivál oldalát – vagy a Rozsdagyárat, hiszen mi is be fogunk számolni a legújabb fejleményekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9818144232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása