Rozsdagyár

FEKETE ZAJ - Idén augusztusban is vár az ország legegyedibb fesztiválja

2023. június 01. - Chloroform Girl

fz_1.jpg

Magazinunk visszajáró vendég a Mátra-Sástón évente megrendezésre kerülő Fekete Zaj Fesztiválon; tavalyi beszámolóinkat ITT, ITT és ITT olvashatjátok. Úgy tűnik, idén is készíthetjük a kempingfelszerelést, hívhatjuk a metalos barátokat, fényesíthetjük a fesztiválozós bakancsot, ugyanis a Kékestető árnyékában helyet foglaló rendezvény idén sem marad el - és nem akármilyen fellépőket ígérnek.

Magyar fesztivál lévén természetesen több hazai – feltörekvő, vagy már ikonikus státuszban lévő – csapattal is találkozhatunk majd a Mátra Sástó Kempingben. Az egyik legnagyobb, és legelőször beharangozott ilyen név a Vágtázó Halottkémek – a sámánpunk brigád már visszatérő vendég a Zajon, nem meglepő tehát, hogy idén is tiszteletüket teszik az ikonikus fesztiválon.

De ha már underground zenei állócsillagok a magyar zene horizontján, idén is fellép a fesztiválon a Thy Catafalque - a Kátai Tamás vezette avantgárd metal projekt első, mondhatni történelmi jelentőségű koncertjét ugyanitt adta két évvel ezelőtt, és mindenki legnagyobb örömére idén is meg lehet majd nézni őket a Fekete Zaj színpadán.

Tudósok, Kobza Vajk Kvartett, Richard Zalai, Mayberian Sanskülotts – ez csak pár magyar fellépő a sokból, akiket megnézhetünk, és akik jól mutatják, hogy bár a zaj fekete, a fellépők palettája nagyon is színes lesz: senki nem fog unatkozni a fesztivál négy napján. De nem kell aggódniuk azoknak sem, akik kifejezetten a fejrázás miatt érkeznek a Mátrába: BIPØLARIS, Tiansen, Harmed, Agregator – és még sorolhatnánk a neveket, bőven lesz, aki szolgáltassa a fesztiválozóknak a bakancsalávalót.

Szokásához híván a Fekete Zaj idén sem szűkölködik külföldi fellépőkben. Idénre olyan neveket sikerült leigazolni, mint az okkult doom metalos Messa, képviselteti magát a russian doomer zene is, mégpedig a szibériai Ploho előadásában, itt lesz Németországból a post-metalos The Ocean, de a varázslatos Kalandra is színpadra fog lépni idén a fesztiválon.

A Fekete Zaj sosem a tömegek zenéjéről szólt, így nem meglepő tehát, hogy palettájukon idén is nagyon különleges fellépők szerepelnek. Itt lesz például az ausztrál születésű, de Berlinben alkotó DJ-producer, Zanias is, hogy post-punkos-technós szettjével elvarázsoljon minket. De még a némafilmek világa is megidézésre kerül majd Jozef Van Wissem Nosferatu live set-jén keresztül.

Mint látjuk tehát, bőven van rá okunk, hogy idén augusztusban is kempingezzünk egyet Sástón: fantasztikus zenék, utánozhatatlan hangulat, ráadásul mindezt Magyarország leggyönyörűbb táján, a Mátra árnyas ölében. Érdeklődők, visszajáró fesztiválozók, zenei ínyencek, természetjárók; itt találjátok a részleteket, ha nem akartok kimaradni ebből az élményből:

Időpont: 2023. augusztus 16-19.
Helyszín: Mátra-Sástó

Jegyek: https://tixa.hu/feketezaj2023
A fesztivál Facebook-oldala: https://www.facebook.com/feketezaj
Kedvcsináló Spotify lejátszási lista: FEKETE ZAJ FESZTIVÁL 2023

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7718134554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása