Rozsdagyár

SEQUENCE - Vajdasági banda a berlini GBOB döntőn

2016. június 16. - drfreezy

13304958_1167321326643940_4958030931616836176_o.jpg

A Global Battle Of The Bands, vagy röviden csak GBOB, egy nemzetközi tehetségkutató fesztivál, mely idén 17 ország döntőseinek biztosított helyet, és lehetőséget, hogy megmérettessenek. Idén egy vajdasági magyar zenekar, a Sequence is részt vett a nemzetközi döntőn Berlinben, ahová igencsak érdekes úton jutottak el. Mivel sem szerbiai, sem magyarországi forduló nem volt, így a román GBOB-ra jelentkeztek, ahonnan az elődöntőkből Wildcard winnerként jutottak tovább. Ugyan az országos döntőben ők szerezték a legtöbb pontot, de Romániából a második zenekar ment a nemzetközi döntőbe román részről, ők pedig Szerbia képviseletében voltak ott. Az ott megélt élményeikről mesél a zenekar gitárosa, Eszes Áron.

dsc_1868_1.jpg

"Mindenhová, így most Berlinbe is egy kis Fiat Puntóval mentünk zenélni, mert így költséghatékonyabb, és a fesztivál szettel pont be is férünk az autóba. A német főváros kb. 1200 km-re van Zentától, így ez egy 13 órás út volt autópályán egy irányban.

Odafelé Magyarországon az egyik útterelésnél egy nagy emelkedőn kellett felkaptatnunk, és a kocsi nagy erőlködése után égett műanyag szagot éreztünk, majd az első helyen félreálltunk. Az járt a fejünkben, hogy ha most itt megállunk, akkor el is felejthetjük a GBOB-ot. Szerencsére nem történt semmi komolyabb baj, és már mentünk is tovább. Este 11-re értünk oda, hullafáradtan, és mikor behajtottunk a városba, leesett az állunk. Mindenfelé muszlim emberek, lepukkant épületek, drog árusok... mondjuk úgy, hogy nem a legszebb negyedében volt a szállásunk, de a hotel kárpótolt mindenért, és mondjuk nem is illett a környezetbe. Érkezés után becsülettel felkerestük az első italboltot, és leültünk a többi versenyzővel sörözni. A görögök, a románok, és a dánok rögtön cimbik lettek, de a többiek is jó arcok voltak.

15110004.JPG

Másnap a reggel svédasztalos reggeli után felderítettük Berlin török negyedét, majd a legendás SO36 klub (azaz kb. a berlini CBGB) felé vettük az irányt. Iszonyat jól néz ki, mindenhol matricák, plakátok, totál Amerika volt az egész, és nem mellesleg marha nagy. A hangpróbára minden zenekarnak 4 perce volt. Ez egy 3 tagú pop-rock alakulatnál nem is gond: bedugják a gitárt a Marshall, meg Ampeg cuccokba, és kész. A mi esetünkben csak saját erősítővel tudtunk fellépni, és hogy véletlen se menjen minden flottul, Danié nem volt hajlandó megszólalni. Átdugtuk a Marshallba, ami természetesen egy jó pedál hiányában nem felel meg a mi zenénknek, de legalább szólt valahogy.

A hangpróba után elmentünk szétnézni, betértünk 1-2 lemezboltba, lecsekkoltuk a berlini falat, majd visszamentünk, és teljesen véletlen a 4 milliós Berlinben összetalálkoztunk két földinkkel, akikkel utána együtt csapattuk a bulit. A klubba visszaérkezve sikeresen szereztem egy Boss OD-t, amivel már elég korrekt hangzást sikerült volna kicsikarni az erősítőből, ha a koncertünk előtt hajlandó lett volna megszólalni. Sokadik állítgatás, szétszedés-összedugás után végre elkezdhettük a szettünket.

p1070294.JPG

Mi ugyanúgy fogtuk fel a dolgot, mintha egy sima koncertet adnánk. Nem foglalkoztunk az esemény verseny jellegével. Beleadtunk 100 százalékot, ahogy mindig is szoktuk. Egy csomó ember megőrült, ahogy belekezdtünk a Bloodshedbe, és a stream közvetítés chatszobájában is méltatták energikus műsorunkat. A Pathway To Eternity számunk közben szokásosan lementem a színpadról az emberekhez, akik elég szépen meglepődtek ezen. Valamiért úgy gondoltam, hogy ez a wireless téma nyugaton már nem akkora szenzáció, de úgy néz ki mégis. A versenyt az ukrán Sinoptik nevű banda nyerte meg, akik megérdemelten lettek elsők. Ők irányítottak útba előző nap az italbolt felé, szóval mi semmiképp sem vitatjuk el tőlük érdemeiket.

A show után hajnalig ment a buli, és egy csomó emberre, zenésszel, producerrel, promóterrel ismerkedtünk meg. Másnap reggel indultunk csak haza, ahol a cseh autópálya kritikán aluli állapotán kívül már semmi nem állt közénk és egy kiadós alvás közé.

Ez egy 6 országot érintő Európa turné záró dátuma volt, úgyhogy most mindenképp pihenünk egy nagyot, de épp csak június elejéig, amikor is újabb 4 koncertet tolunk le a nyáron. Nem szerettünk volna többet, mert egy csomó más elfoglaltságba kezdünk bele a zenekart illetőleg, melyek közül egyelőre csak egy klip készítését áruljuk el, a többi maradjon egyelőre titok."

A zenekar egyébként idén februárban adta ki debüt albumát, melyet az Universal Music terjeszt digitálisan. Alább meghallgathatjátok a teljes anyagot:

Facebook Page: www.facebook.com/bandsequence

YouTube Channel: http://tinyurl.com/godl7cx

Deezer: http://tinyurl.com/gwd4ahy

Google Play: http://tinyurl.com/jmul6yq 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7210417598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása