Rozsdagyár

TOP10 - A Rozsdagyár legolvasottabb cikkei 2016-ban

2017. január 06. - Kovenant

top10_cikk_2.jpg

Visszatekintve a 2016-os évre megállapíthatjuk, hogy nem volt okunk panaszkodni, illetve időnk sem pihenni. Szerkesztőségünk tagjai augusztus végétől Rozsdagyár néven kezdték el, illetve folytatták megállás nélkül a munkát. Első teljes évünk indításaként visszatekintünk és összegyűjtjük nektek azokat a cikkeinket, melyek a legnagyobb olvasottságot érték el tavaly. Van itt minden: interjú, lemezkritika, különböző listák, szóval unatkozni nem fogtok.

1. hely: A legborzalmasabb metal lemezborítók

legborzalmasabb.jpgViccnek indult és közel negyvenezren olvastátok ezt a posztot. Örülünk, hogy ennyiőtöknek tetszett, de reméljük, hogy a komolyabb tartalmat is ugyanolyan szívesen fogadjátok, mint ezt a listát. Egyébként ez a gyűjtemény tényleg rettenetes. Az abszolút győztes cikk ITT olvasható. 

 

 

 

 

2. hely: 2016 legjobb magyar rock/metal albumai

2016_legjobb_magyar.jpgAz év albumai listák kedves elfoglaltságot jelentenek az azokat összeállítók számára és igazi terepei az olvasók kommentjeinek, melyek a legritkább esetben bizonyulnak helyeslő és biztató jellegűnek. Ezzel nincs mit tenni: úgyis mindig ki fog maradni a számodra legizgalmasabb korong. Ha nem tetszik, jelentkezz szerkesztőnek és máris berakhatod a jövő évibe (ezt komolyan gondoljuk)! A poszt ITT olvasható.

 3. hely: A tíz legkarriergyilkosabb rockalbum

legkarrieergyilkosabb.jpgA nagyérdemű a bukást mindig nagyobb lelkesedéssel fogadja, mint a sikert. Egy-egy bálvány ledőlése láttán valamiféle bizarr és groteszk öröm fogja el a rockrajongót is: lám, ők sem hibátlanok. A baj az, hogy ezek a lemezek - kevés kivételtől eltekintve - végleg kicsinálták az azokat elkészítő bandákat. A cikk ITT olvasható.

4. hely: Minden idők legdrágábban készült albumai

legdragabb_albumok.jpg,A listákat nagyon szeretik az olvasók, ez már nyilvánvaló. Ez a kicsit szakmaibb jellegű cikk a zeneipar azon területét veszi szemügyre, mellyel a rajongók nem szeretnek foglalkozni, a kiadók meg nem kötik azt senki orra alá. A poszt ITT olvasható.

 

5. hely: A legjobb 10 finn metalbanda az angolok szerint

legjobb_finn.jpgMint az közismert, a brit tudósok mindent tudnak, még azt is (főleg azt), amit nem érdemes. Nos, az angol metalrajongók egy online szavazás keretében elmondták, hogy mely finn rockbandákat szeretik a legjobban, mi pedig ennek alapján összeállítottuk ezt a listát. A cikk ITT olvasható.  

6. hely: Jinjer lemezkritika

jinjer.jpgHogy miért pont a kelet-ukrán modern metal csapat, a Jinjer tavalyi albumának lemezkritikája vonzott ennyi olvasót, azt nekünk nem sikerült megfejteni. Természetesen azért értjük is: az énekesnő hangja és megjelenése egyedi, a zene pontosan beleilleszkedik a fiatalabb korosztály által kedveltekbe, de azért kellően kommersz is. A recenzió ITT olvasható.

 

 

 7. hely: A 10 valaha volt legjobb stoner metal dal

legjobb_stoner.jpgIsmét egy rangsor Felicium tollából: a stoner az egyik legvirulensebb alstílusa a metalnak, népszerűsége az undergroundhoz mérve töretlen, ezek a dalok pedig a mai napig megállják a helyüket. A cikk ITT olvasható. 

 

 

8. hely: Delain lemezkritika

delain_1.jpgÚjabb recenzió, most éppen egy holland frontcsajos szimfonikus metal bandától. Érdekes, hogy a negatívabb felhangú kritikák valahogy nagyobb hullámokat vernek: talán mérgelődni jobban szeretünk, mint ásítozva helyeselni. A recenzió ITT olvasható. 

 

 

 

 

9. hely: Thy Catafalque lemezkritika

thy_catafalque.jpgKátai Tamás 2016-os "Meta" című albuma lett a legjobb magyar rockalbum a Rozsdagyár listáján, és nagy örömünkre ez az igencsak underground anyag az olvasók érdeklődésével is találkozott. A lemezkritika ITT olvasható.

 

 

 

 

10. hely: Leander Kills interjú

leander_kills.jpgKöteles Leander beszélt magazinunknak az előző csapata, a Leander Rising feloszlását követő időszakokról, terveiről, a lemezről és a koncertekről. Mivel a Leander Kills az ország egyik legnépszerűbb rockcsapata, így nem meglepő, hogy az olvasókat is érdekelte a cikk. Az interjú ITT olvasható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9012104997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása