Rozsdagyár

DOWN - 2014 óta az első új dalait írta meg a legendás sludge banda

2024. január 02. - Kovenant

down_2023.jpg

A Phil Anselmo vezette, még 1991-ben megalakult amerikai sludge metal csapat, a Down 2014-ben jelentette meg utolsó stúdióanyagát a "Down IV - Part 2" című EP formájában, azóta viszont mély csend van a banda körül. Kirk Windstein gitáros 2019-ben, hat év kihagyás után tért vissza a bandába, Anselmo pedig a Pantera tribute-felállásával turnézik megállás nélkül (tavaly nyári pesti koncertjükről ITT írtunk beszámolót).

2023 októberében Windstein a Loaded Radio adásában nyilatkozta az alábbiakat:

Beszéltünk arról, hogy csinálunk egy feldolgozásdalokkal teli EP-t. De vagy száz nótát felhoztunk és egyet sem tudtunk kiválasztani. Szóval nekem egyszerűbb az, ha egyszerűen bemegyünk a próbaterembe és írunk néhány saját számot. Kijövünk hat saját dallal és csinálunk egy EP-t. Szóval remélem, ez fog történni. 

De őszintén nem tudom. És ez nem Phil vagy Rex vagy bármi miatt van. Ők gyakorlatilag örökké tudnák ezt a Pantera-dolgot csinálni. Dél-Amerika, Európa vagy a Mars: bármeddig fesztiválozhatnak. Hétvégén vagy a nyár folyamán bármikor, amikor Zakk és Charlie beosztása engedi. Szóval remélem, hogy folytatni fogják, akár örökké. 

December 28-án Windstein hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy Pepper Keenannel közös fényképet, mely a próbateremben készült. A megjegyzése szerint pedig aznap két új Down-dalt írtak meg, legalábbis nagyjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr818293329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása